1 0 зеп1
Фото: "Mukachevo.net"
Саме так відреагувала мерія міста Дніпро на той факт, коли у Вербну неділю в цій церкві парафіян причащали з однієї ложки. Влада порахувала це порушенням карантинних заходів.

Після цього у Фейсбук на сторінці заступника міського голови Михайла Лисенка з'явився допис, в якому він пояснив свої подальші дії, пише "Mukachevo.net".

"Один із служителів культу (не плутати зі священнослужителями), напевно згідно зі статутом чи штатним розкладом МП, прийняв рішення про проведення масового заходу, порушуючи постанову міської ради. У цьому заході, що відбувся цієї неділі, служитель культу при великому зібранні людей з використанням однієї ложки і одного чана на всіх наповнював уста і ротові порожнини благочестивих і покірних мирян... Однією і тією самою ложкою, з однією і тієї самої бадді. 300 осіб. Я не знаю, чи викладають зараз в духовних семінаріях основи гігієни і академмінімум про нерозповсюдження інфекцій, але те, що керівник вищезгаданої обителі наплював на рішення міської ради, залишається фактом", - заявив Лисенко.

Опісля він додав, що на нього зійшов дух водоканалу, і вони вирішили перевірити труби прямо перед входом до церкви.

"Минулої ночі, на мене зійшов дух. Так, технічний дух водоканалу. Дух повідомив мені, що швидше за все, уздовж цього храму, на глибині півтора метра, замироточила холоднокатна труба діаметром 150 міліметрів. Тільки з намірів благих і спонукань праведних, я прийняв рішення розкопати цю трубу щоб відокремити зерна від плевел. Істинно кажу Вам, довелося вирити траншею уздовж в'їзду та входів в даний заклад", - додав заступник мера.

Він також повідомив, що у виритій траншеї було виявлено снаряд часів Другої світової війни.

"Траншею огороджено. Працює МНС. Будемо уважно обстежувати всю територію...", - уточнив Лисенко і попросив представників усіх конфесій утриматися від проведення всіх масових заходів на період карантину.

Додамо, що вже раніше міський голова Борис Філатов у соцмережі Facebook повідомляв про жорсткі заходи щодо порушників.

"Крім штрафів від поліції і кримінальних справ, ви отримаєте весь комплекс заходів від міської влади, відкатаних на наливайках і пунктах прийому брухту. Хочете сидіти без води і світла, з закладеними дверима і перекопаними дорогами? Ми вам все це забезпечимо. Також чекайте скасування документів по землі і будь-яких дозволів на реконструкцію. Я вас чесно попереджаю. І не допоможе вам ніхто. Ні мої прекрасні відносини з Владикою Іринеєм, ні депутатське лобі, ні сам Господь Бог", - заявив Філатов.

1 0 зеп2