1 0 сі2
Фото ілюстративне
Міністерство юстиції планує зробити платними камери у СІЗО з найкомфортнішими умовами, щоб в такий спосіб знайти гроші на інфраструктурні проекти.

 

Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська, пише "Hromadske".

Він зазначив, що в’язнична реформа необхідна, бо з інфраструктурою СІЗО в Україні "все вкрай погано — погані камери, жахливі будівлі". Міністр пояснив, що головна проблема — потрібні гроші, а в бюджеті їх немає.

"Відповідно ми будемо залучати кошти з альтернативних джерел. Першим таким джерелом стане те, що ми зробимо платні камери підвищеного комфорту у слідчих ізоляторах", — сказав Малюська.

Він уточнив, що зараз камери значно відрізняються за рівнем комфорту, тому «ходять вперті чутки», що ліпші камери продаються за хабарі.

"Ми зробимо так, щоби ці кошти офіційно направлялися у спеціальний фонд, за рахунок якого ми зможемо робити ремонт і поліпшувати якість і умови безкоштовних камер", — заявив очільник відомства.

Міністр сподівається, що постанову про платні камери Кабмін ухвалить вже 22 квітня.

Також Мін’юст хоче обмінювати старі будівлі ізоляторів, які розташовані у центрах міста, на нові будівлі на околицях. Першим таким випадком має стати обмін будівлі СІЗО та ще кількох установ у Львові.