5467768
Великоднє богослужіння у Свято-Успенській Святогірській лаврі Фото: скріншот
На Донеччині у Свято-Успенській Святогірській лаврі, де править Українська православна церква Московського патріархату, на Великоднє богослужіння e ніч з 18 на 19 квітня зібралася велика кількість людей. Більшість з них були без масок та не дотримувалися дистанції. Ніхто з присутніх не мав захисних рукавичок.

Про це повідомляє Hromadske

9876546677898
Фото: скріншот
Деякі священнослужителі також нехтували правилами карантину, які діють в Україні у зв'язку з епідемію коронавірусу. Крім того, учасники обряду цілували руки митрополиту Арсенію.

Це можна побачити із трансляції богослужіння на Youtube-каналі лаври.

Журналісти намагаються з'ясувати, чи відповідатимуть священослужителі храму за порушення карантинних обмежень.

Загалом по Україні поліція зафіксувала 19 випадків недотримання карантинних обмежень під час великодніх богослужінь.

9876546677890
Фото: скріншот
Чотири порушення зафіксовані у Донецькій області, по два — у Дніпропетровській та Запорізькій, по одному — у місті Києві, Житомирській, Запорізькій, Івано-Франківській, Рівненській, Одеській, Тернопільській, Харківській, Черкаській та Чернігівській областях.

21344565
Фото: скріншот
Наразі поліцейські склали три адміністративні протоколи за ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення у Запорізькій, Рівненській та Чернігівській областях та розпочали одне кримінальне провадження. Решту матеріалів вивчають для ухвалення законного рішення. Поліція продовжує працювати у посиленому режимі.