1 0 en865850 52 shot 1
Фото з відкритих джерел
Спеціалізована антикорупційна прокуратура передала Нацполіції справу щодо корупції за участі брата очільника Офісу президента Андрія Єрмака. Спершу справу кваліфікували як «зловживання впливом», а згодом — як «шахрайство».
 

 Про це повідомили в юридичній компанії «Міллер», пише Громадське.

«Суть зловживання впливом в тому, що особі дають гроші за те, що вона вплине на прийняття рішень кимось іншим. А суть шахрайства в тому, що особа, зловживаючи довірою, виманює гроші, просто для власного збагачення. Шахрайство, на відміну від зловживання впливом, не відноситься до корупційних злочинів, тому справа більше не в підслідності НАБУ», — пояснюють в юридичній компанії, яка захищає депутата Гео Лероса. Саме він опублікував відеозаписи за участі Дениса Єрмака, брата Андрія Єрмака.

Нагадаємо, 29 березня 2020-го народний депутат Гео Лерос опублікував відеозаписи, на яких брат голови Офісу президента Андрія Єрмака проводить переговори про працевлаштування на певні посади в органах влади.

Серед запропонованих посад звучали Київська митниця, Міністерство інфраструктури та Укрзалізниця. Також спілкувалися про телеканал «Україна» та Національний комплекс «Експоцентр України».