1552399969 3411Український біатлоніст Дмитро Підручний висловив свою думку щодо участі Росії у війні на сході України, а також анексії Криму. Про це Підручний сказав в інтерв'ю сайту Tribuna.com.

"Для мене чітко зрозуміло, що на сході України йде війна, Крим анексовано, а Росія - агресор. Як я це зрозумів? Все йшло по черзі. Спочатку анексували Крим, потім Путін дозволив наступ військ на територію України. Хоча спочатку це не визнавалося - повстанці там якісь, "це були наші, але за спинами - ваші". Потім логічно - захотілося мати коридор до Криму", - сказав Підручний.

За словами спортсмена, він намагався читати іноземні та українські ЗМІ, але заглядав і в російські медіа, щоб мати інформацію звідти, а не тільки з одного боку, в результаті чого у нього склалася думка про агресію Росії.

"Моя дружина не з Росії, вона - з України. Народилася в Україні в Ужгороді, сім або вісім років жила там, але так склалися обставини, що переїхали в Росію, її батько - росіянин. У мене ніколи не було з нею ніяких питань щодо анексії, агресії - вона чітко дотримується тієї ж думки, що і я", - резюмував Підручний.