94308634758907507530Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м.Львів) нагадує, що з лютого 2017 року Міністерством юстиції України запроваджено проект «Онлайн Будинок Юстиції», який доступний для кожного і забезпечує отримання послуг без контакту з представниками влади.

Електронна послуга забезпечує можливість як подати документи, так і одержати відповідь про реєстрацію громадської організації онлайн.

041Для цього достатньо зайти на сайт сервісу «Онлайн Будинок Юстиції» за посиланням розділ «РЕЄСТРАЦІЯ БІЗНЕСУ ТА ГО». Вибравши функцію «ЗАРЕЄСТРУВАТИ» обираєте «ВИД СУБ’ЄКТА» та «ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ».

Після авторизації на порталі, можна переходити до онлайн оформлення заяви для реєстрації громадської організації, до якої слід долучити скановані документи, визначені частиною першою статті 17 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань», скріпивши їх електронними підписами усіх засновників. Зазначені документи стають доступними державному реєстратору для прийняття відповідного рішення.

Термін розгляду заяви становить три робочі дні.

Таким чином, послуга виключає необхідність відвідувати центри надання адміністративних послуг чи суб’єктів державної реєстрації заявникам особисто.

Додатково повідомляємо, що відділом державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та громадських формувань у Львівській області Управління державної реєстрації Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) проводиться попередня правова експертиза документів, які подаються для реєстрації громадських формувань. Щоб скористатись такою можливістю, Вам слід скерувати документи на електронну адресу: reg_lvivjust@ukr.net.

За результатами попередньої правової експертизи, заявнику протягом трьох робочих днів направляється повідомлення на вказану ним електронну адресу. Якщо документи відповідатимуть законодавству, їх можна подавати для проведення державної реєстрації зручним для заявника способом.