1 0 6r5858e58en3s3hot 5
Фото з відкритих джерел
З 4 травня Польща частково повернула можливість складати документи на візи для виконання сільськогосподарських і садівничих робіт, а також міжнародних перевезень.

Про це пише Польське радіо.

Консульства Польщі в Україні частково поновлюють видачу віз. Однак спочатку прийматимуть тільки документи на одержання віз для виконання тільки окремих категорій робіт. Про це говориться на офіційному сайті польського уряду.

Наголошено, що з 4 травня консульські установи в Україні поновлюють видачу віз. Водночас зауважено, що у початковий період прийматимуться лише документи з метою отримання віз для виконання сільськогосподарських та садівничих робіт, а також міжнародних перевезень.

«У звязку із цим від 30 квітня заявники, які мають відповідні підтверджуючі документи про виконання сільськогосподарських та садівничих робіт, а також міжнародних перевезень можуть зараєструватися для подачі документів на візу в електронній системі e-konsulat», - інформують на урядовому порталі.

Також підкреслено, що прийом заявників з іншою метою ніж отримання робочої візи з вищеперерахованих категорій, навіть за умови актуальної реєстрації та наявності всіх необхідних документів здійснюватись не буде.

Повідомляється, що заявники, які зареєструються в системі e-konsulat повинні дотримуватись наступних правил: приходити лише у визначену годину; роздрукувати всі сторінки анкети, в тому числі й сторінку на якій вказана дата і година прийому в консульстві; підготувати всі необхідні документи; дотримуватись у черзі перед консульством дистанції мінімум 1,5 м від інших осіб; заходити у представництво лише у захисній масці та рукавичках; у консульство мати лише пакет документів, а всі інші особисті речі залишити перед входом.

Польща тимчасово зупинили прийом візових заяв з 16 березня у зв’язку з коронавірусними обмеженнями.