IMG 9136
Фото умовне, Автор: Роман Балук
Міський голова Львова Андрій Садовий прокоментував інформацію про роботу громадського транспорту міста, у зв`язку із послабленням карантинних заходів. Мер наголосив на тому, що у транспорті є велика ймовірність інфікуватись, відтак, наразі автобуси, трамваї та тролейбуси працюють у режимі спецперевезень.

«На сьогодні ми маємо нормальне сполучення між різними районами міста — автобуси, трамваї та тролейбуси працюють в режимі спецперевезень. Важливо сьогодні людей доставити на роботу. Якщо ми це скасуємо, то завтра буде перевантаження громадського транспорту, взагалі ніхто їздити не зможе, бо можливість інфікуватись у громадському транспорті є дуже високою. Тому та ситуація, яка є сьогодні, буде ще до кінця місяця як мінімум. А потім будемо дивитись по ситуації в Україні», — зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Станом сьогодні на ранок, 6 травня, у Львові та на Львівщині підтверджено 553 випадки інфікування коронавірусом, з яких — 39 за останню добу. Це рекордна кількість нових інфікованих у Львові за увесь період карантину.

«Ми моніторимо ситуацію щодня: станом на ранок було 39 нових випадків інфікування, перед тим було 8, 33, 8, 11, 24, 34 відповідно. В цілому, ці показники коливаються в межах 10−15% - це середній показник по місту Львова за час усіх досліджень під час карантину. Мені цікаво, а якою буде динаміка у наступні дні, бо ми ж прийняли рішення, щоб з 12 травня відкривати літні майданчики, літні тераси. Відповідно до постанови уряду, вже можна відкривати магазини промислової групи, перукарні. Тому ми щодня будемо моніторити ситуацію, якщо не буде різкого піку, тоді буде послаблення карантину. Якщо ми побачимо якусь незрозумілу динаміку — тоді стоп, бо здоров`я людей — перш за все, ми ризикувати не будемо», — прокоментував міський голова Львова Андрій Садовий.