345221w540zc0Днями на Миколаївщині суд виніс вирок пастору, який розбещував двох дівчаток-підлітків. Злочин було скоєно в серпні 2015 року.

Як випливає з матеріалів кримінального провадження, дві дівчинки 13 і 15 років йшли пішки з села Добре Баштанського району Миколаївської області в райцентр Баштанку. Злочинець проїжджав повз них на своєму автомобілі. 53-річний пастор запропонував їх підвезти. Дівчатка були прихожанками євангельської церкви в селі Старогорожене і довіряли священику, який служив там, тому сіли в машину.

Коли вони приїхали в місто, чоловік зупинив автомобіль, завів розмови про Бога, при цьому почав розпускати руки та чіплятись до пасажирок. Вони чинили опір і вийшли з автомобіля. Надалі пастор дзвонив обом дівчатам і пропонував зустрітися. У підсумку на зустріч вони обидві прийшли, і він знову вів розмови про "спасіння", схиляючи до розпусних дій. Але цього разу раз дівчата зняли це на телефон. Зйомка стала надалі речовим доказом у суді.

У вересні 2018 року Баштанський районний суд засудив чоловіка до 5 років умовно з 3-річним випробувальним терміном. Прокуратура опротестувала цей вирок, і справу було направлено на новий розгляд до суду Новобузького району.

Днями його було засуджено до 5 років позбавлення волі за те, що «скориставшись відсутністю життєвого досвіду у дівчат, увійшов до них в довіру і вчинив стосовно них розпусні дії сексуального характеру, спрямовані на їх фізичне і моральне розбещення», за статтею 156 КК України.