1 0 маск
Фото: "УНІАН"
Засновник компанії SpaceX Ілон Маск після успішного пілотованого пуску корабля Crew Dragon пригадав, як глава "Роскосмосу" Дмитро Рогозін в 2014 році пропонував американцям стрибати в космос на батутах.


Відповідну ремарку Маск зробив на прес-конференції після запуску, пише "УНІАН".

Так, керівництво NASA і Маск коментували питання щодо реакції Росії на запуск. Маск заявив, що "Батут працює" і засміявся. Але тут же вибачився і додав, що це "внутрішній жарт".

Нагадаємо, з моменту закриття програми Space Shuttle у 2011 році США були змушені користуватися стронніми послугами для своїх космічних місій. NASA купувало місця на російських кораблях "Союз", щоб доставляти своїх астронавтів на МКС.

У 2014 році, коли Вашингтон почав вводити санкції проти Москви за агресію в Україні, нинішній глава "Роскосмосу" Дмитро Рогозін написав у Twitter знущальний пост щодо американської астронавтики. На той момент він займав в уряді РФ посаду-віце-прем'єра і вів питання космосу.

"Проаналізувавши санкції проти нашого космопрому, пропоную США доставляти своїх астронавтів на МКС за допомогою батуту", — написав він.