b 400 0 16777215 00 images natalya Natalja 2 DSC00011Минулотижнева негода завдала значної шкоди Личаківському кладовищу. Як повідомили у Львівській міськраді, через падіння дерев на цвинтарі пошкоджено 72 надгробки та 4 цінні пам’ятки.

Для відновлення цих 4 пам’яток необхідно 500 тис грн. Над їх відновленням вже працюють фахівці-реставратори.

Відновлення будуть робити коштом українсько-польської програми, однак ще до 100 тис грн необхідно буде додатково виділити з бюджету для Личаківського цвинтаря.

Нагадаємо, комунальні служби, бригади ШРП працювали на минулих вигідних — розкрижовували і вивозили повалені дерева, розчищали проходи. Однак, за словами Ірини Маруняк, заступниці міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства, ще не всі повалені дерева вдалося прибрати. Зокрема, мова про дерева, що були повалені на цвинтарях.

"Минулого тижня, в четвер, внаслідок негоди у Львові було зафіксовано дуже багато повалених дерев — по місту зафіксовано 112 повалених дерев, а також багато дерев повалено у парках. У зв’язку з цим комунальні служби працювали на вихідних. Дерева розкрижовували і вивозили.

Однак є питання по цвинтарях, де також є повалені дерева. Найпроблемнішим є Личаківське кладовище. Тут впало 10 дерев, 100 гілок і 20 дерев розкололось навпіл. Повалені дерева пошкодили 72 надгробки. Відповідні служби у співпраці з польськими колегами працюють над їх відновленням.

Також, у зв’язку із підтопленням в районі вул. Топольна — пр. Чорновола, плануємо замовити проект реконструкції колектора, а наступного року провести роботи", — розповіла Ірина Маруняк.