95976904 2973468652734615 1855709339713536000 o
Фото ДСНС
У Винниках горе-господарі покинули на вірну смерть вагітну корову просто посерд вулиці після того, як у травні рятувальники витягли тварину, коли та впала у рів. Білолашна тварина без медичної допомоги пролежала на вулиці півтора місяця, доки не народила теля. Після цього її жорстоко вбили та розчленували на очах у дітей, що були в той час на вулиці, повідомляє Форпост.

Ще 3 травня о 21:03 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що в м. Винники на вул. Дмитерка, в рів впала корова та не може самостійно вибратись. До місця події негайно виїхали вогнеборці 61-ої державної пожежно-рятувальної частини м. Винники.

95906498 2973468629401284 8265939920095281152 o
фото ДСНС
"На момент прибуття рятувальників до місця виклику з'ясувалось, що тварина переходячи рів застрягла в болоті, вже більше трьох годин корова намагалась самостійно вибратись, проте це їй не вдавалось. Тварина була знесилена. Від власників корови, які були на місці події, надійшла інформаціїя про те, що вона вагітна, то ж рятувальниками доводилось максимально обережно проводити операцію з вивільнення тварини. Пожежно-рятувальним відділенням та місцевим населенням за допомогою пожежних рукавів та автомобільної лебідки корову витягнуто на поверхню та передано власнику. Внаслідок інциденту тварина не постраждала", - повідомили у ДСНС. 

Згодом, місцева мешканка Оксана Даців розповіла, що господарі покинули вагітну корову напризволяще і через півтори місяці, 14 червня, вона померла у муках.

"Рятувальники привезли господарям тварину під будинок. Господарі дуже дякували, але ветеренарів не викликали і не лікували півтора місяця, залишили корову не у себе в сараї чи у власній спальні, а на спільній ділянці. Просто на вулиці, де бавляться діти, де кожного дня ходять люди на роботу та з роботи. Казали, що на свіжому повітрі їй буде краще, піде на поправку.

А це бідне створіння "ходило під себе", сморід стояв шалений, мухи її доїдали, дощі лили, корову лише ковдрою накрили. Ніхто нікуди не повідомляв і не вникав в таке лікування, бо думали, що чемні господарі, які люблять тварин, і їм так допомогли, то дають тварині друге життя. А вони, як виявилось, просто чекали, коли немічна корова, яка лежить, не встає, уся в ранах народить телятко, і тоді її на м'ясо здадуть, двічі "виграють".

Коли 14 червня вона здохла, їй відрізали голову на очах у дітей. Уявляєте, це сусідські дітки бачили, і налякано потім розповідали. Уночі господарі самотужки там ж її і закопали. Глибоко не вийшло, бо важко копати. Тому і голову відрубали, щоб з рогами влізла.

Поліція приїхала, сказала це стаття, кримінал, завтра приїде санепідемстанція і поїхали. Люди написали колективну заяву.

Так ці господарі вирішили, що розумніші, її увечері розкопали уже, частково розчленували, і до хати поносили. Трупний гнилий сморід чути по усій вулиці. Вони кажуть: "А що я маю робити? на свому подвір'ї це уже не стаття, нехай докажуть", — із жахом розповідає мешканка Винник Оксана Даців.

Відео Оксани Даців.