104475443 3504492069580724 417082255124266642 nНа Рівненщині втонула школярка. Рятувальники також шукають ще одного юнака. 

Про це повідомляє РадіоТрек.

На Березнівщині у місцевому ставку втонула 15-річна дівчина.

Трагедія сталася в селі Вітковичі Березнівського району. Під час купання в місцевому ставку втопилася місцева жителька 2005 року народження. Її тіло підняли на поверхню місцеві мешканці, повідомляє пресслужба ДСНС Рівненщини.

Відомо також, що на ставку відпочивав 20-ти річний місцевий житель. Його пошуками наразі займаються водолази рівненської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби на водних об'єктах.

ОНОВЛЕНО: Станом на 11 год 19 червня водолази підняли тіло юнака з дна водойми.

Як розповів керівник Служби порятунку на водних об'єктах Анатолій Якимчук, хлопець і дівчина усамітнилися біля водойми, юнак пішов купатися, але плавати не вмів. Він потрапив у яму і почав тонути. Дівчина в одязі кинулася його рятувати, але й сама пішла на дно.

Надзвичайники застерігають: відпочивати та купатися можна лише на спеціально обладнаних пляжах. Ніколи не пірнайте в незнайомих місцях. Не лишайте дітей без нагляду біля води та не дозволяйте їм самостійно відвідувати місцеві ставки та річки. Не запливайте далеко. Ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо ви не впевнені у своїх силах. Не заходьте у воду в стані алкогольного сп’яніння. Не наближайтесь до суден, човнів і катерів, які пропливають поблизу вас. Температура води повинна бути не нижче +17 °С. Плавайте у воді не більше 20 хвилин, причому цей час повинен збільшуватися поступово, починаючи з 3 – 5 хвилин. Стежте за штормовими попередженнями і не виходьте у плавання на човнах при сильних поривах вітру.