Bezыmiannыi 42Крім тримісячного Зеленського з Ужгорода, на Закарпатті живе ще один хлопчик, названий на честь одного із президентів України. Десятирічний Янукович із селища Середнє Ужгородського району виховується в ромській родині та вчиться у четвертому класі, інформує Суспільне.

Брежинський Янукович Іванович проживає у смт Середнє Ужгородського району. Янукович мешкає із батьками, братами й сестрами. Він третя дитина з п'яти в сім‘ї.

Хлопцю 10 років. Поки батьки їздять за кордон, він чекає на них удома з родичами. Навчається в місцевій школі. Розповідає: вчителі звертаються до нього лише за іменем.

"Кажуть мені: "Янукович, іди до дошки". Я четвертокласник. Мені найбільше подобається письмо", – розповідає Янукович.

Народився хлопець у грудні 2009-го. Його мати Олена каже: назвала сина на честь Віктора Януковича напередодні виборів. Вірила, що це принесе перемогу кандидату в президенти.

"Ми дуже хотіли, щоб тоді виграв Янукович, щоб став президентом. А я як народила сина, то сказала собі, що може б назвати його Януковичем, і це йому допоможе піти далі. Та й виграв вибори", — каже мама Олена Брежинська.

Змінювати ім’я через події в Україні малий Янукович не хоче. Мати питала в нього його думки:

"Хотіла попробувати спитати, чи він не образився на мене, що я його так назвала. Не образився і не хоче змінювати. Якщо в школі його називають Яником, він уже йде сердитий додому. Каже, що його не Яник, а Янукович звати".

Януковича 3 роки возять на футбол до Мукачева. Він грає за ФК "Рома": має грамоти й медалі. За словами мами, її син сором’язливий, але цілеспрямований. Після навчання під час канікул їздить із батьками до Австрії (вони там на заробітках). На час карантину всією родиною повернулися додому на Закарпаття.