180205 news 02
фото умовне
Так, згідно моніторингу Міністерства розвитку громад та територій України регіон - шостий у рейтингу. Моніторинг соціально-економічного розвитку областей та міста Києва проводився у січні-березні 2020 року.

Оцінку здійснили за 26 показниками, що характеризують ситуацію за 6 напрямами в різних сферах соціально-економічного розвитку регіонів (економічна ефективність, інвестиційний розвиток та зовнішньоекономічна співпраця, фінансова самодостатність, ефективність ринку праці, розвиток інфраструктури, відновлювана енергетика та енергоефективність) та провели ранжування регіонів за кожним напрямом. Про це повідомляють у департаменті економічної політики ЛОДА.

За підсумками січня-березня 2020 року на Львівщині зафіксували високі показники обсягу промислового виробництва та виробництва будівельної продукції 108,9% та 115,4% відповідно, за якими область зайняла 2 місце у рейтингу.
Окрім того, спостерігається позитивна динаміка щодо зменшення податкового боргу за грошовими зобов’язаннями платників податків з 103,7% у січні-березні 2019 року до 99,4% за звітний період поточного року.

За обсягом прийнятого в експлуатацію житла у розрахунку на 10 тис осіб населення Львівщина посіла 4 місце.

Впровадження заходів, спрямованих на енергозбереження та підвищення енергоефективності дозволило збільшити оснащення багатоквартирних житлових будинків побудинковими приладами обліку теплової енергії з 87,7% у січні-березні 2019 року до 90,6 % у січні-березні 2020 року (6 місце).

Посилання на загальноукраїнський рейтинг можна відкрити тут: https://loda.gov.ua/upload/users_files/1/upload/reytYng.pdf