sP00fIvr7NJ5NeJql3FtJrKKkMv8Slhm4x9vpwed38-річний чоловік, що проживає у Пустомитах ледь не залишився без пальців. Нещасний випадок трапився, коли він майстрував буду для собаки, а саме – під час роботи з циркуляркою. Лише мить – і чоловік позбувся трьох пальців лівої руки.

Про це повідомляє Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги у Львові.

"Спершу чоловіка привезли до районної лікарні, звідки скерували до нас. І вже тут з допомогою спеціального мікрохірургічного мікроскопа наші хірурги взялись за невідкладну допомогу, відновлюючи всі структури пальців чоловіка – артерії та сухожилки на кісточках", - кажуть лікарі.

Медики продовжують спостерігати за станом пацієнта після операції. Якщо все буде добре й надалі, в подальшому виконають інші мікрохірургічні операції різного типу для повного відновлення рухомості руки.

"Такі операції є вкрай складними технічно, адже уявіть собі, як це: накласти судинний шов на пальцеву артерію, що ледь товстіша від людської волосини!

До речі, навички роботи із мікрохірургічних обладнанням наші хірурги Центру травми кисті здобули за кордоном – в одній з австрійських клінік. Такі високоточні мікрохірургічні операції роблять лише в декількох медичних закладах по всій Україні! І за останні кілька місяців вони уже врятували кисті, їх частини чи пальці не одному пацієнтові", - додають медики.