1594976026 9754
фото УНІАН
Під парламентом другий день триває мітинг проти ухвалення законопроекту, яким пропонується скасувати обов'язкове вивчення 80% предметів у школах українською мовою.

Натомість у законопроекті нардепа від "Слуги народу" Максима Бужанського хочуть  запровадити, щоб "перелік навчальних предметів, що вивчаються державною мовою, визначався освітньою програмою освітнього закладу з урахуванням особливостей мовного середовища"..

Сьогодні ж атмосфера біля Верховної Ради України залишається дуже напруженою, - пише "УНІАН". Учасники мітингу заявили, що поліція не пускає в Маріїнський парк людей з мітинговою атрибутикою.

Декілька сотень людей з прапорами ВО «Свобода», «Демократична сокира» та ще декількох політичних сил стоять на площі Конституції. Вони протестують проти ухвалення парламентом сьогодні вказаного законопроекту.

Учасники мітингу заявили, що поліція перешкоджає заносити до площі Конституції мітингову атрибутику. Цю інформацію УНІАН підтвердив народний депутат Володимир В’ятрович, який іде на допомогу мітингувальникам, яких не пускає поліція.