22 14234
фото умовне
Львівщина - одна з тих, хто відповідає за половину випадків - зростання заражених на коронавірус. Важливо контролювати ситауцію, щоб не довелось повертатись до попередніх заходів.

Про це в інтерв'ю «РБК-Україна» зазначив голова представництва Всесвітньої організації охорони здоров'я в Україні Ярно Хабіхт.

«Дивився на статистику, такі регіони, як Львів, Львівська область, Чернівці, Закарпаття, Рівне – вони відповідають за половину всіх випадків. Тобто на національному рівні ми можемо послаблювати карантин, але в таких регіонах ці заходи мають бути посилені», – заявив Ярно Хабіхт.

За його словами, у цілому Україна готова до послаблення карантинних обмежень, та варто слідкувати за тим, як це відбувається на обласному, районному і місцевому рівнях. В Україні є потреба у місцевій адаптації й важливо, аби в областях не було зростання кількості заражених.

За словами представника ВООЗ, Україна може послабити карантин, але повинна пильно контролювати ситуацію: «Як ми бачили в інших країнах, ситуація може вийти з-під контролю, і, можливо, доведеться повернутися до попередніх заходів».