11У садочку розповідають, що проблеми з дахом почалися ще кілька років тому. Майже одразу після проведення капітального ремонту, який виконувала фірма з іншого міста. Після дощів покриття почало відклеюватися і вода стала стікати у ігрові приміщення. Через це на стінах з’явилася пліснява, а в деяких кімнатах й досі стоять тазики, у які капає вода після нещодавніх дощів. Про це повідомляє "ПравдаТут".

«В нас тече один блок, другий блок. Де ми не можемо світло підключити. Зараз ми готуємося до навчального року, деякі групи готові. А ті ми просто не можемо запустити до початку навчального року», – зазначила Юлія Ненека, заступниця директора ДНЗ №7 з господарської частини.

1 1Але згодом керівництво дитсадка знайшло спосіб хоч якось поліпшити цю ситуацію.

«Так як в нас парапети не були прикріплені, то ми звернулися до місцевого підприємця, який нам безкоштовно все відремонтував. І прикріпив ті парапети», – додає Юлія Ненека, заступниця директора ДНЗ №7 з господарської частини.

Схожа ситуація трапилася і в багатоповерхівці на вулиці Мазепи, 5.Мешканці звернулися до фірми з Рівного, яка їм замінила аварійний дах.

«Вона зробила неякісно. Дах потік зразу в першу зиму. Люди зверталися в ЖЕК, ще не було створене ОСББ, з заявою, що тече дах та топить квартири. Прийшов ЖЕК втрутився тому, що писали листи претензії в Рівне. А фірма «Вектор +» не відповідала, і не з’являлася», – каже Богдан Солига, голова правління ОСББ «Мазепи, 5».

Потім були затяжні суди з цією фірмою, але все безрезультатно. Тож мешканці теж звернулися до місцевого підрядника. І після виконаних робіт вже кілька років жоднихпідтоплень не було. Місцевийдепутат Орест Червоний розповідає, що у Новояворівську насправді ще декілька ОСББ мають зараз судові тяжби через неякісні ремонти, які часом виконують втридорога.

«Є приклади в Новояворівську, коли кошториси чужих фірм відрізнялися не на 30%, не на 40%, а рівно на 50%. В два рази дорожчими кошториси були, ні ж це роблять свої місцеві фірми», – розповів Орест Червоний, депутат Новояворівської міськради.

Тому наголошує: щоб не витрачати зайві кошти на ремонт дахів, які не протримаються й одного сезону, треба обирати підрядника, який вже встиг зарекомендувати себе на ринку і має великий досвід у виконанні подібних робіт. А ще краще надавати перевагу перевіреним місцевим фірмам, щоб потім довго та часто безрезультатно не шукати винних.