wantedПолтавець, який сьогодні взяв у заручники полковника поліції, кинув автомобіль та втік у лісопосадку — його шукають поліцейські. Про це повідомляє місцеве видання "Полтавщина".

О 16:00 прес-служба Нацполіції України повідомила, що чоловік, який захопив у Полтаві заручника та виїхав на наданому йому автомобілі за межі міста, кинув автомобіль та втік у лісопосадку. Зараз його шукають.

«Зловмисник посеред дороги покинув авто та втік у лісопосадку. Наразі триває спецоперацію із затримання небезпечного озброєного злочинця. Заручника звільнено. Він неушкоджений» — йдеться у повідомленні.

p 5p 4skrypaНагадаємо, сьогодні, близько 9-ї ранку, у Полтаві на вул. Остапа Вишні, 5 (територія колишнього хлібзаводу), працівники підрозділу карного розшуку намагалися затримати Романа Скрипника, підозрюваного у незаконному заволодінні транспортними засобами. Під час затримання чоловік дістав гранату РГД-5, схопив за руку поліцейського та взяв його у заручники.

Скрипник вимагав дати йому автомобіль для вільного виїзду. Під час виконання умов начальник Управління карного розшуку ГУНП в Полтавській області, Віталій Шиян вмовив поміняти заручника. Замість свого підлеглого полковник поліції запропонував себе.

Терорист погодився. З гранатою у руці, разом з Віталієм Шияном, сів до наданого поліцією ВАЗ-2111 («Богдан») і поїхав у бік Києва не магістральними шляхами. Поліція оголосила операцію із затримання «Грім» і поїхала за автомобілем. Пізніше Скрипник висунув ще одну вимогу — звільнення від покарання у вигляді позбавлення волі.

За інформацією «Суспільного», Роман Скрипник переховується у лісі в Решетилівському районі.

Відділ комунікації поліції Полтавщини повідомив, що за цим фактом уже внесли відомості до ЄРДР за ст. 348 ККУ (Посягання на життя працівника правоохоронного органу), ст. 349 ККУ (Захоплення працівника правоохоронного органу як заручника) а ст. 263 ККУ (Незаконне поводження з боєприпасом).

О 18:00 год за інформацією Прокуратури Полтавської області, Роман Скрипник поїхав у напрямку Миргорода. На території Миргородського району він вийшов із транспортного засобу та, погрожуючи застосувати гранату, втік у напрямку лісопосадки. Водночас «Суспільне» уточнює попередню інформацію — утікач доїхав Із заручником до села Великий Байрак Миргородського району.