116019526 2625685064352958 3416727540591841590 o
фото поліції
Кіберполіція викрила пару співмешканців, яка займалась крадіжками чужих грошей з банкоматів. Зловмисники прикріплювали у банкомати спеціальні накладки, що перешкоджали видачі готівки (так званий "кеш-треппінг").
 
Таким чином, фігуранти ошукали громадян на чверть мільйона гривень. За це парі загрожує до 6 років ув’язнення.
 
Співробітники кіберполіції у Чернігівській області спільно зі слідчими поліції області, із залученням спецпризначенців та під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури, припинили протиправну діяльність сімейної пари. Як пише Varta, зловмисники втручалися у роботу банкоматів задля незаконного заволодіння грошима громадян. Всього, спывмешканці завдали збитків орієнтвно на 250 тисяч гривень.

“Кіберполіція встановила, що співмешканці приїздили зі столиці до Чернігова, де на місцевих банкоматах розміщували спеціальні накладки. Далі вони чекали,  поки хтось скористається банкоматом для зняття готівки. Оскільки накладки фізично перешкоджали видачі купюр, громадяни вважали, що банкомат не працює, та йшли, не отримавши коштів. Після того зловмисники виймали накладку та забирали гроші.” – повідомили в поліції.

Відтак, в помешканні пари та в їхньому автомобілі правоохоронці провели обшуки. За результатами процесуальних дій  вилучено частини алюмінієвого профілю, які використовувалися як накладки, а також ноутбук, мобільні телефони, сім-карти. Усі речові докази направленні на проведення відповідних експертиз.