680 5e3e67b7afb5f
фото ілюстративне
Вчені з Німеччини в рамках досліджень з’ясували, що коронавірус може передаватися на відстані понад вісім метрів.

Про це повідомляє Центр дослідження інфекційних захворювань імені Гельмгольца (HZI).

Так, повідомляє телеканал "Прямий", вчені дослідили причини спалаху коронавірусу, який відбувся у травні на м'ясокомбінаті в землі Північний Рейн-Вестфалія. На цьому підприємстві концерну Tönnies в окрузі Гютерсло заразилися понад 1,5 тисячі працівників. Всього було виявлено понад дві тисячі випадків зараження Covid-19, пов'язаних зі спалахом на м'ясокомбінаті.

Вчені відтворили події, що були на підприємстві, у зв'язку з цим, вони прийшли до висновку, що хвороба передавалася від однієї людини іншим "в радіусі понад вісім метрів". Поширення коронавірусу відбувалося головним чином в охолоджуваному приміщенні з циркуляцією повітря.

"Наше дослідження висвітлює інфікування SARS-CoV-2 в робочому просторі, де комбінація різних чинників уможливлює передачу коронавірусу на відносно великі відстані. Тепер виникає важливе питання про те, які умови дозволяють коронавірусу поширюватися на ще більших відстанях в інших сферах життя", - розповіла Мелані Брінкманн, професор Брауншвейзького технічного університету та керівник дослідницької групи HZI.

За словами професора Адама Грундхоффа, співавтора дослідження і керівника дослідницької групи Інституту експериментальної вірусології імені Генріха Петті (HPI), результати дослідження показали, що поширенню коронавірусу на великі відстані сприяють такі чинники на підприємствах, як низька температура і недостатня подача свіжого повітря.

"Досить імовірно, що ці фактори відіграють вирішальну роль у виникненні спалахів, які відбуваються на м'ясо- або рибопереробних підприємствах у всьому світі. Судячи з усього, в цих умовах для запобігання передачі інфекції недостатньо дотримання відстані від 1,5 до 3 метрів", - зазначив він.

У світі станом на 24 липня підтверджено 15 445 043 випадків захворювання на коронавірус. Від цієї хвороби померли 632 173 особи, одужали 8 763 516 людей. Лідером за кількістю хворих залишаються США. Там - вже понад чотири мільйони випадків.