sykhiv 1Великий та водночас близький до людей. На одній із сихівських багатоповерхівок, поблизу церкви Різдва Пресвятої Богородиці малюють чи не найбільший образ митрополита Андрея Шептицького. Про це повідомляє ПравдаТут.

29 липня виповнюється 155 років з дня народження релігійного діяча та мецената, а тому до цього часу митці повинні здати об’єкт. Під сонцем на риштуванні робота у них кипить.

«Нам важливо, щоб обличчя митрополита так гармонійно вписувалося у фасад і виходило такою графікою з таким легким об’ємом», – розповідає іконописець Святослав Владика.

На стінописі Єпископа Української Греко-католицької церкви зобразять різностороннім.

Художник Валентин Гришичов додає:

«Розбили композиції на декілька життєвих періодів в юності, скажемо так, в зрілості, старшому віці, так само вписали деякі моменти з життя. Наприклад, його знайомство з художником».

Окрім образу митрополита, митці зобразять і його виховну діяльність з молоддю, меценатство та молоді здобутки.

sykhiv 2«Це по-перше, те що він був з графської родини і з одної сторони він буде в образі молодого графа з регаліями герба, який надав йому австрійський імператор, а з іншої сторони буде зображений період його діяльності, коли він виступав меценатом мистецтва», – зазначає іконописець Святослав Владика.

За світловою гамою стріт-арт буде монохромним, майже без кольору та у стилі «сучасного ретро».

«Для того, щоб воно не рвало нашу увагу, а більше заставляло згадати те, ким був митрополит. Для нас мурал – це не просто образ на стіні, для нас важливо відобразити образ і щоб це був впізнаваний образ, щоб він був зроблений модерно і стильно, вписувався в прості», – Святослав Владика, іконописець.

Додамо, що це вже 4 із 6 витворів монументального мистецтва із серії «Генії мікрорайонів», які реалізовують за ініціативи міста. Для громадськості стінопис презентують 29 липня у день народження митрополита