gaz 2 gazТариф держкомпанії НЕК Укренерго на передачу електроенергії зросте на 54,6%. 

З 1 серпня 2020 тариф на послуги з передачі електричної енергії становитиме 240,23 грн/МВт·год

Тим часом тариф на послуги з диспетчерського (оперативно-технологічного) управління становитиме 24,75 грн/МВт∙год (без урахування податку на додану вартість).

"Комісія усвідомлює, що такий рівень тарифу на послуги з передачі електричної енергії є обтяжливим для споживачів електроенергії та може негативно відобразитись на конкурентоспроможності української промисловості, проте вимушена прийняти зазначене рішення відповідно до вимог законодавства України для забезпечення цілісної, збалансованої роботи НЕК «Укренерго», ДП «Гарантований покупець», ДП «НАЕК «ЕНЕРГОАТОМ», ПрАТ «Укргідроенерго» та якнайшвидшого врегулювання проблемних питань в електроенергетичній сфері", - кажуть у компанії.

Окрім того, у липні оптова ціна на природний газ для потреб населення, виробників тепла та інших споживачів становитиме 2,298 тис. грн за тисячу кубометрів (без урахування ПДВ, націнки газзбутів і витрат на транспортування газу магістральними і розподільними трубопроводами), що на 7% більше, ніж у червні 2020 року.

Зазначається, що загалом з початку року ціна ПСЗ знизилася на 54%, порівняно з аналогічним періодом минулого року падіння вартості газу досягло 62%.