357c516 vasyliev reutskyj
фото ілюстративне, "Українська правда"
Українці, яких сьогодні звільнили у Білорусі, заявили, що під час затримання їх били, але «менше, ніж білорусів». Про це білоруському кореспонденту Радіо Свобода розповіла правозахисниця Тетяна Равяко, яка зустрічалася з українцями.

Місце їх перебування та подальші плани не розголошуються з міркувань безпеки.

Зазначається також, що посольство і надалі займатиметься звільненими українцями.

Сьогодні стало відомо, що українці Євген Васильєв, Костянтин Рєуцький та Оксана Альошина, яких раніше затримали у Білорусі, звільнені. Наразі ведуться перемовини про звільнення ще одного українці – Романа Шишка, який перебуває у СІЗО Бреста.

Також у МЗС заявили, що один з українців, затриманих у Білорусі, сплатить штраф і зможе повернутися додому. Про це повідомив заступник глави МЗС Євген Єнін. За його словами, українські дипломати попередньо домовилися з владою Білорусі про те, що один із затриманих українців сьогодні, 14 серпня, сплатить штраф і після цього буде звільнений.

Протести в Білорусі тривають з 9 серпня. Влада жорстко розганяє демонстрантів, застосовуючи кийки, водомети, гумові кулі і сльозогінний газ. За весь цей час затримано близько семи тисяч людей, точна кількість постраждалих невідома. Робітники влаштовують страйки, жінки виносять квіти на вулиці на знак протесту проти дій влади. За весь цей час затримано близько 7 тисяч людей, точна кількість постраждалих невідома. 

У ніч на 14 серпня з ізоляторів тимчасового утримання в Білорусі масово випускали затриманих на мітингах людей, багатьох відразу забирали в лікарню.

Опозиційну кандидатку Світлану Тихановську представники влади вивезли до Литви 11 серпня і змусили закликати більше не виходити на майдани.

Після цього інший білоруський опозиціонер Валерій Цепкало заявив з України про створення Фронту національного порятунку Білорусі.