48409Сьогодні у Львові пікетували щойно відкритий у центрі міста приватний океанаріум. На протест екоактивісти прийшли під стіни будівлі на проспекті Шевченка, 8. Екоативісти виступають проти відкриття такого розважального закладу, у самому океанаріумі запевняють: про риб дбають. Про це повідомляє Суспільне: Львів

Океанаріум відкрили у будівлі колишнього кінотеатру "Київ". Аби переобладнати кінотеатр під океанаріум, у будівлі провели реконструкцію.

"Якщо говорити про реконструкцію всередині, такою інформацією ми не володіємо станом на зараз. З точки зору історичної спадщини було звернення стосовно паспорту фасаду. Було надано необхідні рекомендації, що потрібно зробити", — каже заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

faf15e197b6cb960У Львівському океанаріумі є морські жителі з різних куточків світу. Сюди привезли, зокрема, 20 маленьких акул і три різновиди скатів. Також тут є риби-собаки і риби-клоуни. Окремий басейн з хижими прісноводними рибами.

Годують риб в океанаріумі 1-2 рази на добу. За словами Назара Зінковського, найбільше корму потребують хижаки, зокрема, акули, які швидко ростуть.

"Раціон йде від планктону замороженого до риби, кальмарів, мідій. Планктон є в нас навіть в Україні. Є організації, які займаються виготовленням акваріумних кормів заморожених, відповідно, ми в них купляємо і годуємо повноцінним раціоном, кормом, яким вони харчуються в природі", — розповідає керівник підрозділу акваріумністики Назар Зінковський.

Еколог Анатолій Павелко — проти відкриття океанаріуму, як розважального закладу. ВІн вважає, що рибам важко забезпечити необхідні умови існування.

71a25c2bcd68d2de"Забезпечити гідні умови для океанічних мешканців в умовах міста, яке розташоване за 800 км від найближчого морського узбережжя досить складно. У зв’язку з тим, можуть виникнути певні проблеми, пов’язані із хворобами риб, з меншими строками життя, ніж би це було у природних умовах", — каже еколог Анатолій Павелко.

Співорганізаторка закладу Яна Яновська каже, що утримання тварин їм не зашкодить, адже за рибами доглядає професійна команда.

У львівському океанаріумі живе приблизно 3 тисячі морських жителів.