Screenshot 4 1На Івано-Франківщині 15-річний юнак, який вбив свого дідуся та намагався вбити бабусю, виклав фото свого злочину у Телеграмі. Про це 3 вересня повідомили у департаменті карного розшуку, пише сайт ГО "Варта 1".

Після вчинення злочину 15-річний юнак “відзвітувався” в телеграм каналі, з фото. Ще й підписав: “Дабл кіл готовий. Почав з баби з дідом, ще 7”.

У департаменті зазначають, що злочин був ціленаправлений і дуже бажаний. Спочатку бив молотками по голові, а потім намагався завершити “справу” ножем та іншими гострими предметами. Дідусь доклав усіх зусиль, щоб врятуватися, але будучи кволим і хворим, не мав змоги навіть встати.

Працівниками УКР в Івано-Франківській області, спільно з оперативниками територіального відділу і відділення поліції встановлено, що майбутній вбивця самостійно відшукував телеграм канали та групи у соціальних мережах з направленістю на насилля, вбивства. Підписувався і “вчився”. Підписників – тьма. Потім сам створив подібний канал.

Наразі тривають слідчі (розшукові) дії, а також заходи, направлені на встановлення адміністраторів груп і притягнення їх до відповідальності. Хлопця затримано. Психічний стан вбивці перевірятимуть в ході проведення досудового розслідування.

Screenshot 5“Описана трагедія – один із прикладів впливу “груп смерті”. Зовсім нещодавно в соціальних мережах був сплеск обурення, відносно існування телеграм каналу закритого типу. Публікувались “рекомендації” щодо обрання жертви, способів та методів нанесення першого дезорієнтуючого удару тілесних ушкоджень, і т.д. Звичайно, спеціалістами канал заблоковано”, – додають у департаменті.