11d14779dd015d37У львівських школах особливим цього року є процес харчування дітей. У шкільних їдальнях розсунули столи та контролюють кількість дітей. Про це розповіла керівниця міського управління освіти Зоряна Довганик, пише Суслільне:Львів

Школам дозволи кілька разів на тиждень замість гарячих сніданків організовувати так звані сухі, тобто роздавати дітям гамбургери, канапки чи випічку.

"Були рекомендації нашої держспоживслужби, нашого львівського віділення про те, що це є абсолютно нормально, коли наприклад впродовж цілого тижня немає щоденного гарячого харчування, а натомість є продукція, яка заміняє гаряче харчування, тобто це може бути гамбургер, це може бути канапка — це те, що є рекомендовано, є в рецептурнику страв, які дозволено давати дітям власне у молодшій, середній і старшій школі", — каже начальниця міського управління освіти Зоряна Довганик.

Люди, які обслуговують дітей у їдальнях, мають бути у масці, щитку, рукавичках та захисному халаті. В усіх приміщеннях мають проводити дезінфекію і провітрювання. Також у харчоблоках мають розмістити антисептики.