1f0ce3df86beeccdf93b8a841746c592На Прикарпатті засудили жінку за неправдивий допис про коронавірус, який вона поширила на своїй сторінці у Facebook. За поширення дезінформації жінка сплатить штраф. Про це повідомляє ТСН.

Відповідний вирок виніс Яремчанський міський суд Івано-Франківської області. У матеріалах справи, що розміщена у Єдиному державному реєстрі судових рішень, йдеться про те, що 20 липня жінка опублікувала на своїй сторінці у соцмережі Facebook публікацію з назвою "На Україні американська вакцина від Covid-19 вбила 5 людей". Інформація була фейковою, але спричинила поширення неправдивих чуток, які могли призвести до паніки серед населення.

Обвинувачена свою вину визнала, розкаялась та вказала, що поширила інформацію, не надавши належної оцінки її змісту. Вона просила її суворо не карати.

Суд зобов’язав жінку сплатити штраф в сумі 170 грн. Також вона повинна сплатити на користь держави судовий збір у сумі 420 грн.

Нагадаємо, у Миргороді Полтавської області судили лікарку за допис у Facebook. Їй звинуватили у тому, що вона провокувала панічні настрої у суспільстві під час карантину.