a1717d45148762c3c190de94b4a7df90b3fe7ffaУкраїнець Євген став героєм фільму “Кривавий хутряний бізнес” (Krwawy biznes futerkowców) Януша Схвертнера. Як пoвідoмляє Yavp.pl, киянин Євген влаштувався на ферму з розведення норок в населеному пункті Гуречки (Великопольське воєводство). Там він пропрацював понад 2 місяці й зняв приховане відео про жорстокі умови утримання тварин.

Власники ферми не знали, що українець був підставною особою і представляв організацію з захисту тварин. Протягом липня-серпня 2020 року Євген знімав потайки на телефон та приховану камеру умови, в яких тримали норок. Хлопець каже, що був шокований всім побаченим.

За його словами, на фермі стояв неприємний сморід, норки постійно кричали, чи то від голоду, чи то від життя в неволі. Тварин утримували в невеликих клітках, в яких дорослим особинам навіть незручно було розвернутися.

Відзнятий українським активістом матеріал був використаний при створенні фільму “Кривавий хутряний бізнес”. Він має стати доказовою базою для слідства, адже про знущання над норками на фермі в Гуречках уже повідомили прокуратуру.

Повну версію фільму також виклали в мережу YouTube, іде її може переглянути кожен бажаючий з міцними нервами.


Нагадаємо, новий законопроєкт польського уряду обіцяє покласти край вбивству тварин заради хутра.