Без імепопоніДля Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медцентру благодійники закупили нове обладнання. Воно дозволяє проводити менш травматичні операції, після яких діти значно швидше реабілітуються. Операції проводять без розрізу, а через маленький отвір. Це зменшує втрату крові.

Інформує suspilne.media.

Благодійники закупили лапароскопічну стійку та набір інструментів для малоінвазивної хірургії. Їх вартість понад 2 мільйони гривень. Гроші на медичне обладнання вдалося зібрати Благодійному Фонду "Крила Надії", який не перший рік працює з цією лікарнею.

"Хоча ми називаємо це мініінвазивне втручання, насправді, це великі операції, які робляться через маленькі доступи. Нове хірургічне обладнання – це є нового покоління, яке набагато краще дозволяє візуалізувати усі речі та структури всередині організму, як у грудній клітці, так і в черевній порожнині, так і інших локалізаціях, де проводиться хірургічне втручання. Ми можемо підійти дуже близько до самого процесу, тобто зони де ми оперуємо", — розповів лікар-хірург медичного центру Андрій Кузик.

Завдяки обладнанню у лікарні можна буде робити понад 100 малотравматичних операції. 17 вересня уже прооперували першого пацієнта — провели складну операцію 4-річному хлопчику з онкологією.