image333333333333333333333333333333333
фото ілюстративне
Слідчі відкрили кримінальне провадження через незаконне оформлення права власності на неіснуючу будівлю біля ринку «Добробут» у центрі Львова. Так, суд зупинив проведення будівельних робіт на цій території.

Зараз там зводить самобуд фірма матері кандидата у мери Львова Назарія Брезіцького. Про це інформує видання Zaxid.net.

До поліції звернулись представники Галицької райадміністрації щодо незаконного оформлення права власності на неіснуючу будівлю на площі Князя Ярослава Осмомисла, що біля ринку «Добробут» у центрі Львова. Згідно з цими документами, на місці, де зараз проводяться будівельні роботи, розташована споруда з нежитловими приміщеннями площею більше 860 м2.

На цій площі зараз триває активне будівництво, яке здійснює фірма «Перлина Львова», співвласницею якої є матір кандидата в мери Львова Назарія Брезіцького – Галина Брезіцька. Будівництво проводять без необхідних дозволів.

image555422344444444

За даними YouControl, на площі Ярослава Осмомисла 3А та 3 зареєстровані дві пов’язані між собою фірми ТОВ «Перлина Львова» та ПП «Перлина Львова». Власниками ТОВ «Перлина Львова» є мешканка Жовкви Галина Брезіцька та львів’янин Борис Котюк. Загалом 55-річна Галина Брезіцька є співвласницею близько 20 компаній. Також вона разом із Назарієм Брезіцьким є співзасновницею ГО «Ідея міста». Власницею ПП «Перлина Львова» є львів'янка Ганна Котюк, зареєстрована за одною адресою разом із Борисом Котюком.

За фактом незаконного оформлення права власності слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст.358 (Підроблення документів) ККУ.