вервДиректорка ліцею №45, яка відмовилася переводити заклад на українську мову, хоче повернутися на посаду через суд. Про це написав відомий український громадський діяч Святослав Літинський на своїй сторінці у Facebook.

"Недавно вибрали директора ліцею №45, але колишня директорка ліцею Мельник Н.В., яка, на мою думку, проводила активну політику русифікації у ліцеї і всіляко чинила перешкоди переходу ліцею на державну мову навчання, прагне поновитися на посаді через суд.
У своєму позові вона просить суд зобов`язати Управління освіти Львівської міської ради припинити діючий безстроковий трудовий договір з чинною директоркою (яку обрали на конкурсі) та одночасно укласти з нею трудовий договір на посаду директора ліцею № 45 Львівської міської ради строком на шість років без проведення конкурсу (при чому пані Мельник на конкурс не подавалася).
Спроба колишньої директорки насильно протягти на своє місце завуча виявилася невдалою. Ліцей нарешті отримав адекватного директора. Проте, по ліцею розповсюдили чутку, що начебто Мельник Н.В. вже виграла суд ? і от-от повернеться на роботу. А деякі вчителі навіть змушують батьків підписувати необгрунтовані заяви і скарги проти нової директорки.
Також мені відомо, що у ліцеї, всупереч наказу управління освіти, вівся збір готівкових коштів. Звіту про використання таких батьки не отримали, як і повернення самих коштів які мабуть зникли разом з попередньою директрисою...
Шкода, що колишня директорка Н. Мельник досі не зрозуміла, що школа може функціонувати і без її участі, при чому фунціонувати вже без проросійського акценту як це було за її «правління».
P.S. не можу прогнозувати рішення суду, але буде дивним, якщо особа, яка не брала участь в конкурсі зможе його скасувати та призначити себе на посаду без конкурсу", - йдеться у повідомленні.