400x0Кандидат на голову Сокільницької ОТГ, голова села Тарас Сулимко презентував Стратегію розвитку «Сокільницької ОТГ-2025» для майбутньої об’єднаної громади – сіл Басівка, Годовиця та Сокільники. Стратегія, розроблена фахівцями з різних галузей, стосується різних напрямків: від освіти, медицини, безпеки, до культури та інвестицій.


На презентацію завітали мешканці сіл, ветерани АТО, директор Сокільницької школи Зіновій Мелень та заступник керівника штабу Європейської Солідарності у Львові Віталій Корецький.
Сокільницька об’єднана територіальна громада повноцінно запрацює після місцевих виборів. Це буде чи не єдина в Україні ОТГ, яка будує школу та садочок за кошти власного бюджету. Згідно із стратегією, яку озвучив Тарас Сулимко на заході, у планах на наступні п'ять років: запуск електробуса, веломаршрут по трьох селах ОТГ до Львова, нові амбулаторія, ФАП та інше.

Безпека
Щоб було безпечніше у селах Годовиця та Басівка встановлять відеоспостереження та тривожні кнопки, осучаснять вуличне освітлення. До прикладу, у Сокільниках за останні 5 років встановили понад 120 камер та запустили приватну охорону, яка 24/7 слідкує за камерами та чергує на патрульній машині. Згідно із стратегією, у планах встановити камери і в Басівка та Годовиці.

«Повністю встановимо економне освітлення у цих селах. Зараз LED-лампами освітлені Сокільники. Тепер в темну пору доби мешканцям не страшно ходити, а водіям зручно їздити. За порядком в ОТГ пильнуватиме муніципальна дружина, її створимо з учасників АТО. А місця скупчення людей обладнаємо тривожними кнопками. В нас буде своя поліційна станція, пожежна машина та швидка медична допомога», - розповів Тарас Сулимко.400x0 1

Дороги
У представленій Стратегії заплановане будівництво нових доріг та реконструкція мостів. «Рух з кожним днем стає все складнішим і часом виїхати з та до Львова – займає багато часу. Плануємо будівництво нових доріг для розвантаження руху в селі: від вул. Пам’яті – до вул. Трускавецької (частина проекту вже готова), Квартал Південний, вул. Об’їзна, кільце – траса Львів–Меденичі. Серед термінових завдань – реставрація мосту і греблі в Басівці, які зараз у критичному стані і обвал яких може нанести біди для мешканців сіл».
За останні 5 років у Сокільниках відремонтували 35 кілометрів доріг. «Тепер покращення потребуватимуть шляхи Басівки та Годовиці. Але потрібно буде починати з комунікацій. Бо не можна робити дорогу без них. У цих селах з’явиться каналізація з власними стаціонарними очисними спорудами. Жоден будинок у селі не залишиться без водовідведення. Паралельно будемо завершувати каналізування у Сокільниках. Залишилося виконати 35% робіт», - наголосив Тарас Сулимко.

Освіта
Важливим результатом на посаді сільського голови Тарас Сулимко вважає початок будівництва нової сучасної школи на 660 учнів: «Про це говорили роками, але далі обіцянок ніхто не зайшов. У 2018 році ми почали будівництво школи, а нинішнього року вже повністю завершимо другий поверх. Хочемо завершити будівництво великої школи у Годовиці та нарешті відкрити її. Щодо дошкільної освіти – завершимо спорудження першого садочку в Сокільниках на вул. Шептицького, побудуємо ще один на вулиці Січових Стрільців. Окремий великий дитсадок також буде на межі сіл Басівка та Годовиця».

Представлену програму Тарас Сулимко назвав амбітним задумом, але цілком реальним до виконання.