108962868 293818135029775 8466138834494252017 nПрипинити піар і запропонувати українцям реальний план боротьби із коронавірусом. До цього закликають представники «ВАРТИ».

Адже навіть через пів року від початку епідемії мешканців не забезпечили доступним тестуванням і лікуванням, не організовано тимчасові лікарні, медики не мають всього необхідного.

За словами першого номера загального списку «ВАРТИ» до ЛМР і керівника «Народної Самооборони» Львівщини Валерія Веремчука, всі витрати на боротьбу із поширенням хвороби лягли на місцеві бюджети і на плечі волонтерів. Натомість центральна влада кошти із фонду боротьби з коронавірусом спустила на піарний проєкт «Велике будівництво».

«Я багато спілкуюся із медиками львівських лікарень. Центральна влада не надала жодної допомоги. Підтримку вони отримують від волонтерів, меценатів, а кошти – лише з місцевих бюджетів. Тож я порекомендував би владі повчитися у волонтерів, як потрібно працювати та давати бій серйозним викликом», - наголосив Веремчук.

Він нагадав, що з початком епідемії та карантину саме волонтери першими відреагували на загрозу та об’єдналися в єдиний центр допомоги медикам, щоб координувати між собою та швидко діставати необхідне. Окрім того, за крайні чотири місяців волонтери «Народної Самооборони» Львівщини та активісти «ВАРТИ» доставили з Німеччини три великі партії медичних ліжок, тумб, матраців.