gnfgУ ізраїльській клініці померла 11-річна львів’янка Роксоляна Прочко. Рік тому ZAXID.NET писав про збір коштів для дівчинки, яка бореться з важкою формою лейкемії. Тоді необхідні 100 тис. доларів для пересадки кісткового мозку вдалось зібрати і дитина полетіла закордон.

Однак операція не дала бажаного результату.

20 жовтня в клініці в Ізраїлі Роксоляна відсвяткувала свій 11-й день народження, а через два тижні померла. Про смерть доньки повідомила її мама Олена Прочко на сторінці у Facebook, яка була створення для підтримки хворої дитини.

«Наша Ляночка відлетіла до Господа. Давайте пошлемо їй лише світлі і теплі наші думки і запам’ятаємо її такою усміхненою і яскравою дівчинкою, яка вміла торкатися серця кожної людини, яку вона зустрічала на своєму шляху і запалювати в ньому вогники радості», – написала мама дівчинки Олена Прочко.

11-річна Роксоляна Прочко сім років боролася з гострою лімфобластною лейкемією. Тоді після першого етапу лікування та восьми блоків інтенсивної хіміотерапії у 4-річної дівчинки настала ремісія. Однак за кілька років хвороба знову повернулася.

У листопаді 2019 року у Львові проводився активний збір грошей на лікування ізраїльській клініці та трансплантацію кісткового мозку, вдалося зібрати необхідні 100 тис. доларів. Дитині таки зробили трансплантацію, однак лікування не принесло бажаного результату.