DSC08515Через погіршення епідеміологічної ситуації поліцейські проводять перевірки дотримання підприємцями та перевізниками карантинних вимог, а також нагадують громадянам про необхідність суворо дотримуватись обмежень, передбачених постановою Кабінету Міністрів України №641 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19».

DSC08538Поліцейські Львівщини спільно з представниками органів місцевого самоврядування та працівниками Держпродспоживслужби проводять рейди з метою перевірки дотримання карантинних обмежень у Львові та області. Правоохоронці проводять профілактичну та роз’яснювальну роботу з керівниками суб’єктів господарювання і перевізниками, а якщо порушники не реагують на зауваження, притягують їх до передбаченої Законом відповідальності.

DSC08396Так, від 1 листопада поліцейські Львівщини склали 386 адміністративних протоколів за ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні порушення. Санкція статті передбачає покарання – штраф на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних доходів громадян, на посадових осіб – від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Усього від початку запровадження карантинних обмежень (11 березня 2020 року) правоохоронці Львівщини виявили 3129 фактів порушення карантинних вимог та склали адмінпротоколів:
- на підприємців (кафе, ресторани, бари та інші) - 292;
- на перевізників - 559;
- на посадових осіб ринків – 26.

«Нагадаю, що наша область та місто Львів віднесені до так званої «помаранчевої» епідеміологічної зони, а два райони, Сокальський та Пустомитівський - до «червоної». Тож ми закликаємо усіх громадян користуватись засобами індивідуального захисту, а суб’єктів господарювання та перевізників – суворо дотримуватися карантинних обмежень.

Поліцейські у складі мобільних груп й надалі проводитимуть рейди для виявлення фактів порушень карантину і активна фаза цих перевірок припадає на найближчі вихідні», - зазначив заступник начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області капітан поліції Дмитро Міхалець.