4284a2c9bd6b94d8Вчора, 8 листопада, львів’янин Микола Грибик став чемпіоном світу з боротьби самбо серед юнаків. У фіналі він переміг самбіста з Росії. Про це повідомили на сторінці Управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА у Фейсбук.

Це дебютний виступ Миколи на чемпіонаті світу. У вересні львівський самбіст переміг у національних змаганнях. А вже за два місяці — став найсильнішим у світі у надважкій категорії (понад 87 кілограмів). У фіналі чемпіонату він виборов «золото» у самбіста з Росії Романа Желтова. Тренує спортсмена його батько Ярослав Грибик.

Віце-чемпіонкою дорослого чемпіонату у ваговій категорії понад 80 кг стала 24-річна вихованка Львівської школи вищої спортивної майстерності Василина-Ірина Кириченко.

«Впродовж останніх трьох років українська збірна входить до п'ятірки найсильніших держав з боротьби самбо, і той факт, що вагому лепту в цей результат вносять спортсмени Львівщини є гордістю для усієї області», - зазначає керівник Управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Роман Хім‘як.

Загалом національна збірна з боротьби самбо виборола 7 медалей чемпіонату світу.