7d039129eb886060Цієї неділі, 15 листопада, у всіх церквах Львова збиратимуть продукти для людей у скруті. Про це оголосив у своєму зверненні глава УГКЦ Святослав Шевчук 8 листопада, пише Суспільне.

Людей просять приносити продукти тривалого зберігання. Директор БФ "Карітас —Львів УГКЦ" отець Андрій Сенейко, який допомагає розвозити продукти бідним, каже, пожертвувати можна: макарони, консервацію, сухе печиво, крупи, олію, цукор, мед, яйця, сіль.

"Ми вже розвозили продукти у такі бідні сім'ї, багатодітні, де мама сама виховує трьох чи чотирьох дітей. Коли продукти довгострокового зберігання — це краще, бо тоді є певність, що продуктів вистачить на місяць-два", — каже отець Андрій Сенейко.

За словами Андрія Сенейка, зараз у Львові та близьких селах мають приблизно 50 родин, які потребують, аби їм час від часу допомагали продуктами.

15 листопада — це день особливої уваги до потребуючих — День бідних. Продукти для цієї категорії людей збиратимуть у багатьох містах України. Так церква відгукується на поклик Папи Франциска.