27907992 1886573071364250 2746188986721656194 o 1024x683Учасників московсько-української війни записали відеозвернення до міського голови Львова та депутатів, аби привернути увагу до демонтажу Монументу Слави - символу радянської влади. Його опублікував ветеран АТО та ООС Антон Орестович на своїй сторінці у Фейсбук.


"21 листопада ми святкували день Гідності та Свободи. А 28 листопада ми вшановуємо пам’ять замордованих московсько-більшовицькою владою, яка влаштувала Голодомор у 1932-33 рр. для винищення українців. Хтось запалить лампадку, хтось зробить фотку чи рамку з колосками, а хтось просто тихо помолиться. І це правильно, бо ми маємо пам’ятати про жертовність українського народу.
Але чи готові ми – львів’яни мати чисте сумління перед загиблими у часі Голодомору українцями, допоки в українському П’ємонті стоїть монумент армії радянського окупаційного режиму, який влаштував цей геноцид. Бо це не пам’ятник загиблим солдатам другої світової війни. Це монумент слави збройних сил СССР, який возвеличує «красную армію» з початку 20-х років 20 ст. і до розпаду союзу.
Відтак, звертаємось до міського голови м.Львова Андрія Садового, депутатів фракцій Європейської солідарності, Самопомочі, Свободи, Варти та Голосу. Майте гідність, проявіть сміливість та покажіть свій український гонор. Консолідуйте зусилля та прийміть нарешті відповідні рішення щодо повного демонтажу цього монументу та усіх його елементів, а також інших радянських символів на території міста Львова.
Тут, біля Національної Академії сухопутних військ ім.Гетьмана Петра Сагайдачного має постати меморіал українських воїнів всіх періодів історії України.
Майте гідність!" - йдеться у зверненні.