0e4c6bf53d947d69eae9753be7c71b3b4eee3d8bСуд виніс вирок для одного з винуватців жорстокого побиття українців у місті Владиславово. Як пoвідoмляє Yavp.pl, суд в Пуцьку призначив 1 рік умовно з випробувальним терміном на 3 роки поляку Павелу Г., який брав участь у побитті двох братів з України біля нічного клубу.

Крім того, обвинувачений має сплатити 22 тис злотих відшкодування для потерпілих (20 тис для одного з побитих та 2 тис для іншого). Вирок поки що не набрав законної сили.

Таке відносно м'яке покарання суд обґрунтував тим, що винуватець вибачився перед постраждалими та сам запропонував їм компенсацію. Крім того, він розповів поліції про другого нападника, особу якого довго не могли встановити.

Раніше головним підозрюваним у побитті українців вважався поляк Пшемислав Й. Він провів 5 місяців під арештом і потім вийшов під заставу 15 тис злотих. Пізніше прокуратура закрила проти нього справу, оскільки було доведено, і сам потерпілий українець це підтвердив, що той не причетний до злочину.