1e2b354 beskydy
фото ілюстративне
Так названо національний природний парк - «Королівські Бескиди», який створили і діятиме у Старосамбірському районі. Відповідний указ сьогодні підписав президент України Володимир Зеленський, який уже оприлюднили на його офіційному сайті 30 листопада.

Так, "до його території мають включити майже 9 тис. га комунальних земель, що перебувають у підпорядкуванні «Старосамбірського дочірнього лісогосподарського підприємства «Галсільліс», а саме: 8691 гектар, що вилучається та надається національному природному парку в постійне користування, та 306 гектарів у межах Дністрянського лісництва, що включаються до його території без вилучення у землекористувача". Про це повідомляють на сайті Президента.

Тоді як Кабінет Міністрів України має забезпечити затвердження у шестимісячний строк Положення про національний природний парк «Королівські Бескиди».

Крім того, уряд повинен передбачати у проекті закону про державний бюджет України на 2021-й і наступні роки кошти, необхідні для функціонування національного природного парку «Королівські Бескиди».

А, новий заповідний об'єкт сприятиме збереженню, відтворенню, ефективному та різнобічному використанню природних комплексів та об’єктів з особливою природоохоронною, оздоровчою, історико-культурною, науковою, освітньою та естетичною цінністю.