1 13 2Дрогобицьку інженерну техніку прийняли на озброєння ЗСУ. Йдеться, зокрема, про екскаватор одноківшевий ЕОВ-4421-МУ на базі автомобіля підвищеної прохідності КрАЗ-63221 та автокран КТА-25. Ця інженерна техніка пройшла відповідні випробування, конструкторська й експлуатаційна документація відповідає нормам. Про це повідомляє Армія Інформ.

"Маємо позитивний результат від Міноборони після завершення державних випробовувань нашої техніки, – повідомив генеральний директор Дрогобицького заводу автомобільних кранів Сергій Коваленко. – Сподіваємось на плідну співпрацю з оборонним відомством".

3 13 1Екскаватор ЕОВ-4421-МУ призначений для відривання котлованів і траншей, завантаження й розвантаження конструкцій споруд та будматеріалів під час обладнання позицій військ (сил) і пунктів управління.

Автомобільний кран КТА-25 використовують для виконання завантажувально-розвантажувальних і монтажно-будівельних робіт зі звичайними та розрядними вантажами.

2 14 2Варто додати, що завод автомобільних кранів у Дрогобичі – одне з найбільших машинобудівних підприємств у Західній Україні. Наразі виготовляє вантажопідіймальну техніку. В основному це автокрани «СИЛАЧ», на шасі «МАЗ», «КрАЗ», FORD Cargo, TATRA. Крім того, підприємство виготовляє баштові крани швидкого монтування, сміттєвози і автогідропідіймачі.