9859865098650Сьогодні, 18 грудня, на засіданні виконавчого комітету прийняли зміни до Положення про апарат виконавчого комітету.

Відтак, як зазначила директорка юридичного департаменту Гелена Пайонкевич, кожну територіальну громаду у Львівській міській раді представлятимуть старости.

«17 листопада було прийнято закон про внесення змін до Закону України „Про місцеве самоврядування“, згідно з яким є роз’яснення яким чином повинні діяти розформовані і сформовані територіальні громади, і які дії мають вчинятися. Відповідно, ми зараз активно розпочали роботу над реалізацією цього закону з врахуванням того, що мають бути розформовані 10 територіальних громад та 10 рад шляхом приєднання до Львівської міської ради. Зокрема, є питання старост. Кожну територіальну громаду у Львівській міській раді буде представляти староста, згідно з постановою Кабінету міністрів, яка врегульовує питання умов і оплати праці старост. Старости мають займати посади у апараті виконавчого комітету і бути членами виконавчого комітету. Юридично це трішки різні речі, але зараз ми будемо вносити зміни до штатного розпису, вже є визначений посадовий оклад — близько 13 тис. грн. Відповідно, ми внесли зміни до положення про апарат виконавчого комітету. Наступним кроком буде визначення чисельності і затвердження штатного розпису. Таким чином ми готуємось до того, що коли Львівська міська рада призначить старост, то вже будуть підготовлені всі документи для того, щоб вони почали активну роботу», — зазначила директорка юридичного департаменту Гелена Пайонкевич.

Також вона розповіла про передбачений законом склад виконавчого комітету.

«Ми точно знаємо, хто має увійти до виконавчого комітету, в силу закону, — міський голова, керуючий справами виконкому, секретар міської ради, заступники міського голови і старости. Також допускається участь й інших осіб як членів виконкому, але це питання міського голови і його виключного права пропонувати та виносити на розгляд ради персональний та кількісний склад виконавчого комітету», — додала посадовиця.