321«Мешканці нашого мікрорайону вимагають категорично ніяких забудов стадіону «Сільмаш». Ми хочемо, щоб тут був спортивний комплекс. Тут поза нашими спинами хтось щось вирішує, священики ходять розглядають, чужі люди ходять щось міряють. Ми це все бачимо, бо живемо тут багато років», - так прокоментувала Форпосту акцію із перекриттям дороги біля стадіону Сільмаш на вулиці Городоцькій місцева мешканка Олена.

Нагадаємо, сьогодні львів’яни перекрили на пішохідному переході вулицю Городоцьку, виступивши проти спорудження церкви на території стадіону «Сільмаш».

protest cerkva silmash lviv 1
ZIK.ua

«Людей ввели в оману, - пояснила пані Олена. - Пустили кількох людей, які збирали підписи. Сказали, що тут хочуть збудувати невеличку капличку. Але коли люди зрозуміли, що йдеться не про капличку, а про цілий храм, то почали відкликати свої підписи. Ми вже понад тисячу підписів зібрали проти будь-якої забудови у цьому місці. Але нас не чують. Тому ми пішли на кардинальні кроки».

За словами активістки, це не остання акція, бо люди налаштовані дуже рішуче. «Ми нікому стадіон не віддамо. Це єдина зелена зона в нашому районі. Ми будемо боротися доти, доки стадіон не залишать у спокої. Щоб тут відновили спортивне поле та спортивний комплекс. Ми не проти церкви. Ми проти церкви на стадіоні», - зазначила п. Олена.

Нагадаємо, ідею побудови церкви на території стадіону «Сільмаш» на сесії міськради Львова 2 березня виголосила депутат Анна Мармуляк. Вона зазначила, що таке будівництво буде історично- справедливим, бо до 50-х років минулого століття там був храм.

18198404 1916352488649646 1802648005721421592 n