18485258 1572899279441067 5001556953938216281 n«Жовква задихається в смороді від так званого виробничого процесу по виготовленні асфальту. Займається цим підприємство Жовківський ДЕД, що знаходиться у місті Жовква по вулиці Вокзальна 1, в рекреаційній зоні на території заповідника Розточчя, отруюючи повітря», - про це повідомив депутат Жовківської районної ради Ігор Муравський.

«В повітрі стоїть густий їдкий дим. Асфальтна установка розміщена в безпосередній близькості до житлових будинків, буквально через250 метрів дитячий садочок. Через роботу цієї чудотехніки в будинку (квартирі) неможливо відкрити вікно, адже сморід та дим відразу проникають у приміщення. Крім того, через таку діяльність погіршилося самопочуття мешканців Жовкви, адже кожен день, виходячи на вулицю, доводиться дихати забрудненим повітрям. Така діяльність порушує права на безпечне для життя і здоров’я довкілля, що гарантоване Конституцією України. Постійні скарги громадян змушують підняти питання доцільності перебування такої установки в межах міста Жовкви», - зазначив Ігор Муравський.

Відтак, депутат повідомив, що уже готуються відповідні запити та скарги у різні інстанції спільно із мешканцями і неурядовою міжнародною організацією із захисту екологічних прав та свобод «Екологія. Право. Людина».