15 shevchenkivskyy hay 96Під час пленарного засідання сесії Львівської міської ради проголосували за ухвалу «Про внесення змін до переліку об’єктів, видатки на які у 2017 році будуть проводитися за рахунок коштів бюджету розвитку міського бюджету м. Львова». Відповідну ухвалу підтримало 34 депутати.

Зокрема, в переліку об’єктів, видатки на які у 2017 році будуть проводитись за рахунок коштів бюджету розвитку міського бюджету м. Львова, передбачено виділити 400 тис. грн. Музею народної архітектури і побуту ім. Климентія Шептицького (Шевченківський гай). З них 200 тис. грн. - на облаштування стоянки і 200 тис. грн. - на збереження пам’яток.

До слова, за виділення коштів на збереження пам’яток музею депутатам довелося «поборотися». Адже першопочатково усі кошти планувалися винятково для облаштування стоянки. На заперечення депутатів і вимогу передбачити гроші також на збереження пам’яток Ірина Кулинич, директор департаменту економічного розвитку ЛМР запевнила, що «у музею на збереження пам’яток гроші є». Щоправда, після обговорення та дискусій заплановані 400 тис. грн таки розділили, передбачивши половину на реставрацію пам’яток Музею народної архітектури і побуту ім. Климентія Шептицького (Шевченківський гай).

Також виділено 10 млн. грн. ЛКП «ТФ «Львівспецкомунтрас». З них 3 млн. грн. – на придбання приладів обліку, а 7 млн. грн. – як нерозподілений залишок.