3875564754
фото умовне
Медики Львівської обласної клінічної лікарні успішно прооперували вагітну жінку із вродженою вадою серця і допомогли з’явитись на світ хлопчику Марку. Про це розповіли на сторінці ЛОКЛ у Фейсбук.

"У нас народилася дитинка. Не подумайте, ми не помилилися. Так, у кардіохірургічному відділенні, адже пацієнтка має вроджену ваду серця-Тетрада Фалло. У 2000 році саме тут, у кардіохірургічному відділенні обласної лікарні було проведене оперативне втручання з радикальної корекції серцевої вади. Тоді команду кардіохірургів очолив завідувач відділення Віталій Аверчук. А це своєю чергою дало можливість жінці виносити і народити двоє здорових діточок. 

6 січня у нас також все вдалося, маємо хлопчика Марка. Вага -3440 і 51 см. А ще в 2015 році наша породілля Оксана народила свою першу дитину - дівчинку. І тоді, і сьогодні операційну бригаду очолив завідувач пологового відділення ЛОКЛ Володимир Солощенко.

В кардіохірургічній операційній працювали команда акушер-гінекологів, анестезіологи, операційні медичні сестри, неонатологи, молодший медичний персонал. Ми насправді щасливі. Дуже щасливі. Ми зберігаємо не лише серця, а й даруємо надію на нове життя.

Так, ЛОКЛ - це найскладніші оперативні втручання при різних патологіях. І ще про важливе. В той час в операційних поруч проводилися дві кардіохірургічні операціі. Ургентна з приводу тромбоемболіі легеневої артерііі високого ступеня ризику, з флотуючими тромбоемболами у правих камерах серця у жінки після оперативного втручання, а також аорто коронарне шунтування, повна артеріальна реваскуляризація у чоловіка", - пишуть медики.