maxresdefault 30000929929329939293291391939293929932939299
фото умовне

У Львові дуже часто маємо корки, що впливає на швидкість доїзду. Важливий вчасний доїзд до пацієнта, тому відбудеться дислокація бригад по Львову таким чином, щоб вчасно приїхати до пацієнта на допомогу.

Про це в інтерв'ю "Ділу" розповів керівник Львівського центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Андрій Васько.

- Питання корків завжди проблемне. Ми на них повпливати не можемо. Ми не формуємо транспортну систему міста Львова, тому не є відповідальними за корки. Але ми повинні реагувати на те, що у нас є.

Ми плануємо зробити пункти базування у Винниках (Госпіталь) на два автомобілі, пункт базування на території психіатричної лікарні на Кульпаркові на два автомобілі і пункт базування на перехресті Левандівка-Городоцька для того, щоб мати один-два автомобілі. Можливо саме на мікрорайоні Левандівка буде цей пункт базування.

Нам потрібно ще три пункти базування нових у Львові, а можливо і п’ять, що було б доцільніше.

Керівник центру екстреної медичної допомоги зазначив і про недостатню кількість підстанцій "швидкої": "У нас є п’ять підстанцій на території міста Львова і нам потрібно ще близько п’яти, щоб ми могли сказати, що в нас справді щось забезпечено, і ми кудись встигаємо. Тут важлива саме дислокація бригад: якщо вони стоять ближче до пацієнта, то вони й швидше до нього доїдуть. Бо, наприклад, на Левандівку чи Мотозавод бригада виїжджає досить часто бригада з першої підстанції, яка знаходиться на вул. Київській, тому уявляємо собі, яка це поїздка..."