7847584765964Сьогодні, 28 січня, Стрийська міська рада врегулювала проблему із житлом для вагітної дівчини-сироти Вікторії Гордінець, яку незаконно намагалась позбавити житла у кімнаті гуртожитку горе-сусідка.

Як повідомив начальник служби у справах дітей Львівської ОДА Володимир Лис, Стрийська міська рада врегулювала питання на користь Вікторії Гордінець та забезпечила їй доступ до житла. 

"Наступний крок - постановка на квартирний облік та придбання житла у власність", - каже Володимир Лис.

Нагадамо, раніше Форпост писав, що вагітну сироту у Стрию хочуть позбавити житла. Про цей випадок розповіла відома вонтерка Марта Левченко. Після закінчення училища дівчина опинилася на вулиці, бомжувала, маючи законне житло.

Вікторія - сирота, виховувалася у сиротинці «Пролісок», потім в прийомній сім‘ї, потім її повернули уже в львівський притулок на Левандівці. Її дитинство було складним і зовсім не дитячим. Після притулку Віка навчалася у профучилищі на кухаря-кондитора, а після закінчення мала розпочати своє самостійне життя поза притулками і поневіряннями у кімнатці своєї мами, яка їй залишилася у спадок. Усі документи та рішення міської ради про закріплення кімнати в гуртожитку є, але потрапити туди Вікторія досі не могла.